Internet & Network solutions Extraa IS
HOME 
WEBDESIGN
DOMEINNAAM
HOSTING 
PRO-MODULES
REFERENTIES
HELPDESK
BEDRIJFSINFO
CONTACT
SITEMAP

U bevindt zich in: Domeinnaam > Wat is een domeinnaam?  
Wat is een domeinnaam?

 naamvanuwzaak.nl

Een domeinnaam identificeert een persoon of organisatie op het internet. Het komt terug in e-mailadressen (info@extraa.nl) of in website-adressen (www.extraa.nl). Domeinnamen kunnen in combinatie met een hostingabonnement leiden tot diverse diensten zoals een eigen website, eigen e-mailadressen, enz.

Uw domeinnaam is uniek en eindigt steeds op een land- of toepassingsextensie : .nl voor Nederland, .com voor internationale commerciŽle doeleinden, .org voor een organisatie, enz.... Extraa kan al deze namen registreren en beheren voor een vast jaarlijks bedrag. U krijgt er zelfs gratis url-forwarding bij!


De technische kant...
Voor de volledigheid geven we u toch graag even de technische uitleg:
Een domeinnaam is een uitvinding om het internet aangenamer en eenvoudiger te maken. Alle computers op internet (ook de pc waarmee u nu naar deze pagina bent gesurft) hebben namelijk een uniek adres van het type 213.198.230.119. Omdat deze adressen moeilijk te onthouden waren, gaf men de computers een naam en plaatste men deze onder een bepaald domein.

Zo is www.extraa.nl niets anders dan de computer genaamd "www" die zich binnen het domein "extraa.nl" bevindt. Wanneer u deze naam ingeeft zal onze DNS-server (Domain Name System-server) deze naam omzetten naar het juiste adres, waardoor u op onze website terecht komt.

Die naam hoeft natuurlijk niet www te zijn, maar dit wordt algemeen aangenomen als de standaard. Als je de website(-computer) van een bepaald domein wenst te bereiken dan typ je www.hetbepaalddomein.nl in.

E-mailadressen hebben een speciale regeling. Deze worden in de DNS-server afzonderlijk doorverwezen naar een adres. In feite zou je een e-mailtje naar een bepaalde computer moeten sturen (bv. mijnadres@mijncomputer.mijndomeinnaam.nl), maar om dat nog eenvoudiger te maken, mag die computernaam gewoon weggelaten worden (bvb. mijnadres@mijndomeinnaam.nl). De e-mailtjes komen dan allemaal op een vooraf bepaalde computer uit, waar je ze met een e-mailprogramma naar keuze steeds vanaf kunt halen (de pc heet meestal zeer origineel mail.mijndomeinnaam.nl).

Subdomeinen zijn dan weer extra onderverdelingen van de domeinnaam. Zo kan je de verschillende vestigingen van een onderneming elk een eigen subdomein geven: meppel.mijnfirma.nl en zwolle.mijnfirma.nl, met de namen van de computers "pc1.meppel.mijnfirma.nl", "pc2.zwolle.mijnfirma.nl" en "pc1.zwolle.mijnfirma.be"

Waar komt hosting in het spel?

Met de bovenstaande uitleg zou een website op internet plaatsen vereisen dat u DNS-servers plaatst, computers "www" noemt en (vooral) publieke internetadressen aan die pc's zou moeten toekennen.

Indien u uw website binnen uw bedrijf wenst te hosten is dit eigenlijk juist. Maar u kan de hosting ook gewoon uitbesteden aan een firma die zulke servers ter beschikking stelt... zoals Extraa! U vindt hierover alles in de hosting-sectie van onze website. Aansluitend...

 

 

aansluitend...
Is uw domeinnaam nog vrij?
Registreren
Ons aanbod en prijzen
Waarom meerdere domeinnamen?
Wat is mogelijk in domeinnamen?

Domeinnaam

Registreer hier uw domeinnaam! Registreer hier uw domeinnaam!

Hosting

100MB
Bekijk hier ons hostingaanbod

  © Copyright 2003 - Extraa