Internet & Network solutions Extraa IS
HOME 
WEBDESIGN
DOMEINNAAM
HOSTING
PRO-MODULES
REFERENTIES
HELPDESK
BEDRIJFSINFO
CONTACT
SITEMAP

Onze referenties
www.hilboezen.nl

U bevindt zich in: Hosting > Wat is hosting?  
Wat is hosting?

Algemeen

Hosting is een verzameling van diensten die er voor zorgt dat uw website op internet toegankelijk is. Net zoals bij Extraa krijgt u daar meestal een aantal extra's bij, zoals e-mailadressen, mailinglists, enz... Aangezien de hosting in grote mate de mogelijkheden van uw website en e-mailadressen bepaalt, is een professioneel abonnement een absolute must voor een professionele site.

De basisdiensten

De belangrijkste extra's hangen steeds samen met de basisdiensten waaruit hosting bestaat:
  • Plaatsing van uw website
  • Verzenden en ontvangen van e-mails
  • Beschikbaar stellen van één of meerdere databases
  • Extra servers voor extra mogelijkheden (zoals bv. een mediaserver)
Een volledig overzicht van de volgens ons belangrijkste eigenschappen vindt u in 'Wie is de beste hostingprovider'.


De technische kant...
Staat u ons even toe toch een klein woordje uitleg te doen over hoe hosting nu eigenlijk in zijn werk gaat. Niet dat u dit persť hoeft te weten, maar het is altijd handig om te vertellen als uw kinderen niet in slaap kunnen komen.

Zoals we in de rubriek 'domeinnamen' reeds hebben uitgelegd is er eerst en vooral een server (= computer die een aantal taken of diensten aanbiedt) nodig die de domeinnaam opdeelt in een aantal computernamen met bijhorende IP-adressen. Aan de hand van deze namen kunnen er een aantal andere servers andere diensten aanbieden voor uw domeinnaam.

Een tweede server is bv. de webserver. Dit is een server die de website bevat en meestal de logische naam "www" krijgt. De webserver zal de pagina's en afbeeldingen waaruit uw website bestaat mooi doorgeven aan de browser die daarom vraagt. Bovendien kan hij de pagina's eerst nog even door de PHP- of andere parsers halen, die er dynamische inhoud bij kunnen voegen. Deze parser kan op zijn beurt weer communiceren met een database-server (voor gegevens uit een database), met een mailserver (om invulformulieren door te mailen),... enz.

Surft u dus naar www.extraa.nl, dan vraagt uw browser het juiste adres van "www" aan de DNS-server. Vervolgens richt de browser zijn aanvraag rechtstreeks aan de webserver (via het adres), en gaat deze de pagina indien gewenst door de PHP-software halen. Is alles correct verwerkt, dan stuurt de webserver de gevraagde webpagina (inclusief afbeeldingen,...) terug door naar de browser en krijgt u deze te zien.

Een andere server is de mailserver. Die zal alle e-mail voor uw domein ontvangen en eventueel versturen. Het is dus een dubbele taak.
Wanneer er ergens in de wereld een e-mailtje verstuurd wordt aan @uwdomein.nl, zal de "uitgaande mailserver" van die persoon het adres opzoeken van de mailserver van uw domein (via de DNS-server) en het mailtje vervolgens daar al dan niet rechtstreeks naartoe sturen. Wanneer de mail op de mailserver is aangekomen, dan zal het daar blijven staat, tot u het verwijdert of binnen haalt met uw e-mailprogramma zoals outlook of oulook express.

Andere servers die bij onze abonnementen ook beschikbaar zijn, maar daarom niet steeds noodzakelijk, zijn bv.:
  • De media-server: Deze server biedt een aantal toepassingen, zoals Windows Media geluid, Windows Media video, Real audio, Real video, Quicktime, enz. aan in een internetvriendelijk streaming formaat.
  • De database-server: Deze bevat de databases en dynamische gegevens op een website.
  • ... enz.
En bovendien moeten al deze servers permanent met internet verbonden zijn, constant onder toezicht staan (om in te grijpen bij eventuele fouten), (liefst) over een hogesnelheids-internetverbinding beschikken, enz.

U ziet dat er bij hosting een heleboel zaken komen kijken. Om het ook voor het MKB mogelijk te maken om over al deze servers te beschikken, gebruiken wij gewoon onze servers die we voor u ter beschikking stellen: een zogenaamde "shared-hosting" formule.

Uiteraard staat het u vrij te kiezen voor een formule waarbij we u een volledig eigen server ter beschikking stellen. Of waarbij u uw eigen server aan onze internetverbinding hangt. Of waarbij u alle, of slechts enkele (zoals bv. een eigen mailserver) van de hostingtaken van binnen uw eigen bedrijf aanbied. Vrijwel alles is mogelijk. Deze niet-standaard zaken staan trouwens allemaal duidelijk uitgelegd in onze "geavanceerde hostingtoepassingen". Aansluitend...

 

 

aansluitend...
Wie is de beste hostingprovider?
Ons hostingaanbod
Geavanceerde hostingtoepassingen

Domeinnaam

Registreer hier uw domeinnaam! Registreer hier uw domeinnaam!

Hosting

100MB
Bekijk hier ons hostingaanbod

  © Copyright 2003 - Extraa